35.000 kroner til lokale foreninger i Hirtshals

Foto: Stock Photo. Det lokale havehold på Hirtshals Museum uddeler hvert år en stor sum penge til lokale foreninger.
Profilbillede
dato

Det lokale havehold på Hirtshals Museum har netop uddelt 35.000 kroner til fire forskellige lokale foreninger og institutioner i Hirtshals.

De frivillige på Hirtshals Museum har brugt sommeren på at arrangere aktiviteter. Og som om det ikke var en bedrift nok i sig selv, har de nu også uddelt 35.000 kroner fra de aktiviteter til andre foreninger i nærområdet, skriver Hirtshals Bindslev Avis. 

Pengene er fordelt til fire forskellige steder. Tornby Bjergelav har modtaget 15.000 kroner. Det er et bidrag til en ny bådhal ved Tornby Strand. Så har museumsskibet HG 159 Johs. Hejlesen fået 10.000 kroner til vedligeholdelse af skibet med mere. Aktivitetsdelen på Vikingebanke har fået 7.000 kroner til en ny cykel, og så fik vedligeholdet ved Hirtshals Museum 2.000 kroner til museets bygninger.

Haveholdet på Hirtshals Museum er oprindeligt en støtteforening til museet. Holdet består af frivillige, der fremstiller hængekøjer, sommerhusflag, gynger og mange andre ting, som sælges, når de hvert år holder åbent i museumshaven i juli måned. 

Hvert år donerer de penge til forskellige formål, og de beslutter helt selv på haveholdet, hvem der skal have penge det pågældende år. 

Kilde: Hirtshals Bindslev Avis