Blå Kors Genbrug i Hjørring fejrer 30-års jubilæum - det samme gør Jette

Jette Borrisholt (bagerst i billedet) har været frivillig i Blå Kors Genbrug i Hjørring i 30 år. Her ses hun sammen med Conny Hansen (mf.f.) og Bodil Jacobsen, som sammen udgør ledergruppen i butikken (Foto: Blå Kors Danmark)
dato

I tre årtier har hjørringenserne kunne gøre et godt køb i Blå Kors' genbrugsbutik i Østergade. 59-årige Jette Borrisholt har været med alle årene. Hun og de andre frivillige inviterer kunderne til kaffe, kagemand og tilbudsfest.

Tøj, møbler, porcelæn, bøger og andre ting til hjemmet er siden 1994 blevet langet over disken i Blå Kors Genbrug i Hjørring. 

I foråret kan butikken fejre 30-års jubilæum med salg af genbrugsvarer. Det jubilæum skal i den grad markeres, fortæller Jette Borrisholt, som er en del af butikkens frivillige lederteam. 

Hun har været frivillig, lige siden butikken åbnede for 30 år siden, så for hende er der tale om et dobbeltjubilæum. 

"Jeg er ikke sådan en, man slipper af med det lige med det samme," siger Jette Borrisholt, som, udover frivilligjobbet i Blå Kors Genbrug, har arbejdet snart 38 år i SuperBrugsen i Hirtshals, hvor hun også til daglig betjener kunder.

Der er i alt omkring 40 frivillige, som driver genbrugsbutikken. De glæder sig til at byde kunderne indenfor til ikke bare én dags jubilæumsfejring, men en hel uge med gode tilbud.

”Vi vil gerne sige tak til kunderne. Uden dem var vi her heller ikke. Vi har nogle virkelig trofaste kunder, som fx kommer et smut forbi os, når de skal til tandlægen eller på biblioteket. Vi håber, at rigtig mange vil komme til vores jubilæumsfejring og gøre et godt køb," siger Jette Borrisholt.

Jubilæumsfejringen begynder fredag den 31. maj, hvor vil være gratis kaffe og kagemand, som Føtex har sponsoreret, og halv pris på alle varer i butikken. Rabatten fortsætter helt frem til lørdag den 8. juni, så kunderne har mulighed for at handle genbrug med 50% rabat i en uge.

30 år med hjælp til udsatte 
Interessen for gode genbrugskup er ikke blevet mindre med årene. Nærmere tværtimod. Blå Kors Genbrug har for nyligt offentliggjort et rekordstort overskud på 23,4 millioner kroner i 2023.

Alt overskuddet fra Blå Kors' 54 genbrugsbutikker på landsplan går til at hjælpe bl.a. børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug, og familier, der har brug for fællesskab og netværk.

I Hjørring driver Blå Kors, udover genbrugsbutikken, også et familienetværk, en afdeling af TUBA, der tilbyder specialiseret terapi til unge fra hjem med misbrug, og værestedet Den Blå Sociale Café. Det glæder Jette Borrisholt:

"Det betyder meget for mig, at man kan se, at det nytter her i byen. At der er nogle mennesker, som får glæde af det, vi gør. Da caféen (Den Blå Sociale Café i Hjørring, red.) hang i en tynd tråd, kunne vi virkelig mærke, hvor vigtig den er for, at folk får deres hverdag til at fungere," siger hun.

Kilde: Blå Kors Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.