Her er sommerens bedste solcremer

Den ultimative strandpakke
Profilbillede
dato

De første solstråler har ramt kinderne, og det er blevet tid til solcreme - både for store og for små. 

Det er sjældent let at smøre børn ind i solcreme, derfor er en praktisk sprayflaske også en af årsagerne til, at Evy Sunscreen Mousse Kids SPF30 får et plus i bogen. Moussen, der kommer ud af flasken, er let at arbejde med, og trænger ind i huden uden at klistre. Solcremen holder i 6 timer, og er vandfast. 

Skal dagen bruges på stranden, bør man se mod La Roche-Posay Anthelios Wet Skin SPF 50+. Cremen har høj beskyttelse, er uparfumeret og så er den ekstra resistent over for både sand og vand. Solcremen kan desuden smøres på våd hud, så børnene kan bade løs uden at blive solskoldet. Du kan læse om endnu flere solcremer til børn her. 

Er du en nybagt forælder? Eller er du bare i tvivl om, hvilke regler der nu gælder, når solen igen titter frem? Så kan du læse apotekets 10 anbefalinger om børn i solen her.

Hold både klor og røde rygge for døren
Det er ikke kun de små, som har godt af god solbeskyttelse, og når man taler om gode solcremer, er det svært at komme udenom Derma Sollotion SPF 30. Cremen har over tre år vundet Forbrugerrådet Tænks bedst i test, er svanemærket, vandfast, uden parabener, eller farvestoffer, og så er den både let at smøre på – og absorberes hurtigt. 

Skal din solcreme holde i lang tid? Så skal du måske overveje EVY Sunscreen Mousse SPF 20. Solproduktet har en virkning i op til 6 timer, og mister ikke sin virkning, selvom man sveder eller hopper i vandet. Cremen har desuden den ekstra bonus, at den beskytter mod irritation fra klor og salt. Læs om flere solcremer her.  

Vil du helt undgå solens stråler, kan du med fordel benytte dig af en sunblocker. Garnier Sensitive Advanced Creme SPF 50+ er en creme til dig, der gerne vil opholde dig i solen uden at bekymre dig om at blive skoldet. Cremen er desuden uden tilsætningsstoffer, og så plejer den huden samtidig. 

Du kan også benytte en solstift, og her kan du overveje Derma Sun Solstift SPF 50+, der både har en høj faktor, og kan tåle at ligge i en varm strandtaske en hel dag. Læs mere om sunblocker og solstifte her.

Beskyt dit ansigt - og din makeup 
Du kan godt beholde din makeup og samtidig påføre ny solbeskyttelse. Vichy Face Mist SPF 50, giver et friskt ansigt uden at ødelægge makeuppen. Luk øjnene, hold spray 15 cm. fra ansigtet og fem minutter senere er sprayen absorberet, og du har beskyttet huden. 

Vil du gerne slå to fluer med et smæk, kan du købe Avénes B-Protect SPF 50+. Så slår du solcreme og makeup sammen og får en dejlig glød. Cremen indeholder nemlig farvepigment, der gør huden mere ensartet. Udover glød, er produktet velegnet til fedtet hud og personer med rosacea. Læs mere om solcremer, der er skånsomme for både hud og makeup her. 

Vidste du, at det ikke er temperaturen der afgør Uv-indekset, men Uv-strålingen? Er Uv-indekset mere end tre, er der grund til at finde solcremen frem. 

Kræftens Bekæmpelse har udviklet en gratis app, hvor du kan finde dagens UV-indeks for over 1 mio. lokationer i hele verden, UV-INDEKS, som du kan hente på IPhone og Android. Læs mere her.

Kilde: Redaktion