Koldt forår giver kedeligere natur

Profilbillede
Astrid Bruun

Hvis du elsker vilde orkidéer, så har du måske oplevet, at du har måtte vente længere tid i år på at se den smukke Maj-gøgeurt blomstre, fordi foråret har været koldt.

Når foråret er koldt, kan det ske, at orkideen Maj-gøgeurt første blomstrer i juni. Det sker i år, men gør ikke synet mindre smukt.

Den flotte orkide Maj-gøgeurt kan ses rundt om på engene nær Hirtshals. Den er vild og sjælden, og så er den utrolig smuk i sin fremtoning. Det kan friste folk til at plukke den og tage den med hjem, men det bør alle lade være med, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune til TV2 Nord ifølge Nordsø Posten.

Den lilla blomst er god for biodiversiteten og derfor skal du ikke hverken plukke eller grave den op. Lad den stå, nyd den i naturen og på den måde forbliver den en del af naturens gang. Orkidéen er vigtig at bibeholde, fordi den er med til at give næring til insekter. 

Når orkidéen blomstre står den som regel med smukke blomster i cirka tre uger, og det er nu, de kan nydes derude, hvis du tager en tur ud i naturen for at kigge efter den. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler