Mange nye studerende til Hirtshals

Foto: Canva.
Profilbillede
dato

Der er godt 50 nye studiepladser på vej til Hirtshals, da nye uddannelser åbner i 2023. 

Du vil formentlig opleve flere og flere unge i bybilledet i Hirtshals over de næste år, for nye uddannelser kommer til byen, skriver Hirtshals Bindslev Avis.
Der er planer om, at DTU fra efteråret 2023 vil udbyde kandidatuddannelse inden for Akvatisk Videnskab og Teknologi i Hirtshals, og det vil være med specialisering inden for bæredygtig akvakultur og fiskeri. 

Det er en del af en målsætning om, at der skal uddannes flere ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, da der er stor efterspørgsel på netop disse folk i erhvervslivet.
Avisen skriver, at de ekstra studiepladser formentlig vil kunne rumme 25 personer på hver årgang. Det vil sige omkring 50 personer om året, da en kandidatuddannelse varer to år. Det er et antal, som vil styrke den forskning, som allerede foregår i Hirtshals – og som er ret stærk på DTU Aqua i Nordsøen Forskerpark. 

Forskerparken er glade for de nye planer, og de kan godt løfte opgaven, fortæller de til Hirtshals Bindslev Avis. De skal dog i gang med at lave lidt om på de fysiske rammer, så der er plads til de mange nye folk i Forskerparken, og der skal findes boligtilbud til de mange studererende.

Kilde: Hirtshals Bindslev Avis