Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Hirtshals - mandag den 29. marts

Kilde: Nordjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hirtshals er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Nordjyllands Politi – Er det dit værktøj?


I forbindelse med en anden politiforretning var Nordjyllands Politi forbi en adresse en Fjerritslev søndag d. 28. februar 2021. Og her fandt politiet noget forskelligt værktøj.
Læs mere på politi.dk

 

Rigspolitiet – Sidste chance for lovligt at aflevere peberspray


Siden 1. februar 2021 har man haft mulighed for lovligt at aflevere peberspray, og på landsplan har vi indtil nu modtaget 1.117 peberspray. Man kan stadig nå at indlevere på et af politiets afleveringssteder, dog skal det gøres senest den 31. marts 2021.
Læs mere på politi.dk

 

Hjørring – påvirket knallertfører forsøgte at undgå politiet


Da en kørende patrulje fra Nordjyllands Politi befandt sig på Jernbanegade i Hjørring fredag den 26. marts set om aftenen, lagde de to betjente i patruljevognen mærke til en knallertfører, som kørte uden styrthjelm og med defekte lys på sin knallert.

Knallertføreren lagde tydeligvis også mærke til betjentene, da han hurtigt vendte knallerten i modsatte retning og forsøgte at trille ubemærket fra stedet.

Det lykkedes dog ikke, da betjentene kort efter signalerede til knallertføreren, at han skulle holde ind til siden – hvilket han gjorde på udramatisk vis. Det viste sig, at der var tale om en 19-årig mand. 

Foruden den manglende styrthjelm og knallertens defekte lys, vakte den unge knallertfører hurtigt mistanke til påvirket kørsel. Han havde nemlig balancebesvær, snøvlende tale samt blanke og udvidede pupiller. Betjentene instruerede derfor føreren i at deltage i en alkometertest.

Desværre for den unge herre gav testen udslag for, at hans promille var 1,52 – klart over den lovlige grænse på 0,5. Det vidnede om, at han tilsyneladende havde fået alt for meget at drikke inden kørslen. 

Adspurgt erkendte føreren, at han havde drukket en halv kasse øl inden middag, og at han havde røget joints i løbet af dagen. Knallerten havde han været i gang med at fikse, men var ikke blevet færdig, hvorfor den kunne køre 60-65 km/t – markant over den lovlige hastighedsgrænse for en lille knallert. 

Derudover observerede betjentene, at knallertføreren ikke havde lovpligtig forsikring.

 

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for følgende:

 • Spirituskørsel
 • Kørsel under påvirkning af narkotika
 • Kørsel på konstruktivt ændret knallert
 • Manglende brug af styrthjelm
 • Mangel på lovpligtig forsikring
 • Mangler på knallertens udstyr (defekte lys)

Den sigtede blev derefter kørt til skadestuen, hvor en blodprøve blev udtaget som bevismateriale i sagen.

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Hirtshals – spiritus- og narkopåvirket knallertfører påkørte personbil i kryds


Et færdselsuheld fandt sted på Peder Rimmensgade i Hirtshals fredag den 26. marts om eftermiddagen. Her kom en personbil kørende samtidig med, at føreren af en lille knallert overtrådte hans vigepligt. Det medførte, at knallerten påkørte personbilen, hvorefter man ringede til politiet.

Kort efter ankom en beredskabspatrulje til stedet. Heldigvis kunne de konstatere, at ingen personer havde lidt skade i forbindelse med uheldet. Begge køretøjer havde dog lidt materielle skader.

 

Adspurgt erkendte knallertføreren at have drukket spiritus forinden kørslen. Derudover viste en narkometertest, at knallertføreren tilsyneladende var påvirket af cannabis. Føreren af knallerten havde desuden ikke førerret til lille knallert.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for følgende:

 • Spirituskørsel
 • Kørsel under påvirkning af narkotika
 • Vigepligtsforseelse
 • Kørsel uden førerret

Den sigtede blev derefter kørt til skadestuen, hvor man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen. 

Sådan kan du være med til at forhindre spirituskørsel

 1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
 2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
 3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere om, hvordan du kan være med til at forhindre spirituskørsel på sikkertrafik.dk

 

Aalborg – bilist havde glemt at medbringe kørekort


En kørende patrulje fra Nordjyllands Politi standsede en bilist til kontrol på Th. Sauers Vej i Aalborg fredag den 26. marts om aftenen. Adspurgt om at fremvise sit kørekort, forklarede bilisten, at han havde glemt at tage sit kørekort med. Forglemmelsen resulterede i en bøde på 1.000 kr.

Husk altid at medbringe dit kørekort, når du fx kører bil, knallert eller motorcykel

 – ellers koster det 1.000 kr. i bøde, hvis vi standser dig til kontrol.

 

Hals – fladskærm stjålet ved indbrud i bolig


En TV-fladskærm – dét var blandt de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted på Sydvestvej i Hals mellem lørdag den 20. marts kl. 15:00 og fredag den 26. marts kl. 15:45. En ukendt gerningsmand fik her adgang til huset via en terrassedør, hvorefter man gennemsøgte boligen for værdier.

Har du set mistænkelig færden på Sydvestvej i Hals? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Hvalpsund – indbrud i sommerhus


En ukendt gerningsmand brød en terrassedør til et sommerhus op, da vedkommende begik indbrud mellem søndag den 21. februar kl. 16:00 og fredag den 26. marts kl. 13:30. Indbruddet fandt sted på Illeris i Hvalpsund, hvor en hvid standerlampe og en hvid loftlampe var blandt de stjålne genstande.

 

Har du set mistænkelig færden på Illeris i Hvalpsund? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Flere artikler