Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Hirtshals - onsdag den 28. april

Kilde: Nordjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hirtshals er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Efterforskning i gang: Politiet arbejder på adresse i Aalborg


Nordjyllands Politi har i dag, d. 28. april 2021, rekvireret assistance fra Forsvaret i forbindelse med støtte til en konkret efterforskning. Derfor vil borgere omkring en adresse i Hasseris i Aalborg, hvor politiet og Forsvarets personel arbejder, se en hel del aktivitet. Der er ingen grund til bekymring. 
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg tager kampen op mod had og ekstremisme sammen med 20 nordiske byer


Den 4.- 5. maj 2021 er Aalborg samlingspunkt for en stor online konference i regi af Nordic Safe Cities, hvor 80 politikere, eksperter og praktikere vil give deres bud på, hvordan kommuner, politi og civilsamfund kan stå sammen for at skabe tryggere byer og forebygger radikalisering, had og voldelig ekstremisme.
Læs mere på politi.dk

 

Svenstrup – indbrudstyv taget på fersk gerning


Et indbrud fandt sted på Lejrevej i Svenstrup mellem mandag den 26. april om aftenen og senere samme dag kort inden midnat. Blandt de stjålne genstande var en transistorradio, en hammer, to limpistoler, arbejdshandsker og to hobbyknive.

På baggrund af en anmeldelse om indbruddet kørte en hundepatrulje kort efter til stedet. Efter grundig søgen efter gerningsmanden fandt politiet frem til indbrudstyven, der stadig bar på en sæk indeholdende tyvekosterne fra indbruddet.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 46-årig mand for indbrudstyveri. Kosterne blev derefter leveret tilbage til rette ejer, mens den sigtede kan se frem til et retsligt efterspil.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

 

Aalborg Øst – anholdt spiritusbilist påkørte patruljevogn


En 27-årig bilist førte personbil ad Blåkildevej i Aalborg Øst tirsdag den 27 april sent om aftenen, da han lagde mærke til en patruljevogn længere nede ad vejen. Bilisten satte omgående i bakgear ved synet af patruljevognen, der kom kørende i modsatte kørebane. 

Med ca. 30 km/t kolliderede bilisten med en bil, der holdt parkeret på siden af Blåkildevej. Bilisten fortsatte efterfølgende med at bakke – denne gang direkte ind i et skilt og endnu en parkeret bil. Patruljevognen – ført af en betjent, der øjeblikkeligt lagde mærke til bilisten – kørte hurtigt hen foran den bekymringsvækkende personbil således, at patruljevognen spærrede for, at bilisten kunne køre fra stedet. Bilisten forsøgte derefter at accelerere fremad, hvilket mislykkedes, da han i stedet kolliderede med patruljevognen, som forhindrede flugt fra stedet.

Betjentene henvendte sig derefter til bilisten, som steg ud af køretøjet på udramatisk vis. Det viste sig, at der var tale om en spiritusbilist. Flere køretøjer samt det påkørte skilt og patruljevognen modtog materielle skader i forbindelse med hændelsen. Spiritusbilisten modtog desuden et slag i skulderen. Et røntgenfoto bekræftede heldigvis, at der ikke var brud på skulderen, og at bilisten kun havde modtaget et mindre slag.

Som resultat af hændelsen sigtede og anholdt politiet den pågældende bilist for spirituskørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere om, hvordan du kan være med til at forhindre spirituskørsel på sikkertrafik.dk

 

Hirtshals – spirituspåvirket knallertfører anholdt


Tirsdag den 27. april om aftenen standsede Nordjyllands Politi en lille knallert til kontrol på Søndergade i Hirtshals af rutinemæssige årsager. Betjentene instruerede føreren i at deltage i en alkometertest, hvilket føreren indvilligede. 

Testen gav desværre udslag for, at føreren tilsyneladende var påvirket af spiritus i sådan en grad, at hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5. 

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Hirtshals – knallertfører uden førerret overtrådte flere færdselslove


På Søndergade i Hirtshals standsede to betjente fra Nordjyllands Politi en lille knallert til kontrol tirsdag den 27. april om aftenen, da de observerede, at føreren ikke brugte styrthjelm. Betjentene kunne desuden se, at føreren var frakendt førerretten til knallert i forbindelse med en tidligere hændelse. Knallerten var heller ikke forsikret. Et rullefelt blev desuden taget i brug, hvor knallertens tophastighed blev målt til at være mindst 62 km/t. Der var derfor tale om en konstruktivt ændret knallert, da en lille knallerts maksimale hastighed bør være 35 km/t.

 

Politiet sigtede derfor føreren af knallerten, en 30-årig mand, for følgende:

  • Kørsel på konstruktivt ændret knallert
  • Knallertkørsel uden styrthjelm
  • Kørsel i frakendelsestiden
  • Mangel på lovpligtig forsikring

Den sigtede kan blandt andet se frem til en betragtelig bøde.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Flere artikler