Ny maritim fagskole kommer til byen

Profilbillede
Astrid Bruun

Der har længe været snak om, at den maritime fri fagskole NORDSØEN skulle ligge i Hirtshals, og nu ser det ud til, at der begynder at ske noget.

Den 24. august blev der afholdt stiftende generalforsamling for den maritime fri fagskole NORDSØEN, hvor mere end 30 personer dukkede op, og til mødet blev skolens første bestyrelse valgt, skriver Nordsø Posten. 

Der er angiveligt mindre end et år, til skolen skal kunne tage imod de første elever. Det sker den 22. august, og her vil der naturligvis være fokus på den maritime sektor som fiskeri, gastronomien og udendørs turisme, skriver onlinemediet.

Selve skolen skal ligge i det, der nu er Motel Nordsøen og værkstedsbygninger, hvor der tidligere har været Vestkajens Maskinværksted. De gamle værkstedslokaler har stået tomme i flere år, så det er derfor oplagt at udnytte det potentiale, de rummer – på samme måde som de unge, der starter på fagskolen forhåbentlig skal ind og finde ud af, hvad de er særlig dygtige til og måske gerne vil arbejde videre med i fremtiden. 

Der er stadig et godt stykke vej endnu, før skolen er køreklar. Der mangler blandt andet kapital, og det er bestyrelsen gået i gang med at skaffe, så de kan åbne dørene for en masse unge mennesker i sensommeren næste år. 

Kilde: Redaktionen