Samarbejdet der skubbede Hirtshals Havn i en ny retning

Kilde: Redaktionen
Profilbillede
Julie Lundblad

Hirtshals havn blev bygget i perioden 1929-1931, blev for første gang taget i brug i 1929. Havnen var oprindeligt en fiskerihavn, men er i dag en af Danmarks største erhvervshavne. Aktiviteter på Hirtshals Havn består i dag udover fiskeri af både transport, maritim industri og offshore service. 

Foto: Fiskeri på Hirtshals Havn der oprindeligt var en fiskerihavn

Udviklingen på Hirtshals Havn bunder i en helt ny mentalitet, som har resulteret i at havnen i højere grad hænger sammen med byen og omvendt. 

Et tydeligt tegn på at Hirtshals Havn var på vej i en ny retning, var i 2008 da Jens Kirketerp Jensen, der i dag sidder i havnens direktørstol, gik i dialog med direktøren for PBT Technic Per Jeppesen. 

Her blev Jens præsenteret for en banebrydende idé, der skulle give virksomheder i Hirtshals mulighed for at følge med i den store udvikling. Per Jeppesen introducerede ideen om, at virksomhederne i Hirtshals kunne gå sammen om at byde ind på offshore opgaver, hvor én var eftersyn og service af borerig fra Mærsk. 

Og til realitet blev det. De fire virksomheder; Hirtshals Havn, PBT Technic og de nytilkomne Wärtsilä og Marine Shaft stod forrest i det første offshore projekt i Hirtshals Havn.

Fra april 2011 og i månederne frem vil helt op til 600 arbejdere, have brug for både mad og husly hvilket ikke kun vil blive en fordel for forretninger i Hirtshals, men forretninger i hele Nordjylland. 

Foto: Hirtshals by, der nu i højere grad end før hænger sammen med havnen

Hirtshals Havn er i dag en af Danmarks største erhvervshavne, hvilket bunder i deres beundringsværdige gå på mod og evne til at se muligheder.

Flere artikler