Strande ved Hirtshals: Slip din hund fri

Profilbillede
Astrid Bruun

Fra 1. oktober må du igen lade din hund løbe frit på strandene nær Hirtshals, men selvom hundene elsker det, skal du huske at vise hensyn overfor andre. 

De fleste hunde holder meget af at løbe uden snor på stranden, kaste sig ud i vandet, hente en pind og i det hele taget piske noget energi af. Om sommeren er der strenge regler for, at hunde ikke må løbe løs på de danske strande. Men i vinterhalvåret mellem oktober og marts, må du gerne slippe din hund fri på mange af de danske strande, skriver Nordsø Posten. 

Der findes også strande nær Hirtshals, hvor din hund må løbe glad og fri. Men Naturstyrelsen har retningslinjer, hvor man opfordrer hundeejere til som udgangspunkt at holde sin hund i snor for at tage hensyn til andre – med mindre kysten er helt klar og hunden ikke er til gene for andre.

Det er vigtigt, at du tager dine forholdsregler, hvis du gerne vil slippe din hund fri på stranden både i forhold til andre mennesker og dyr – både de vilde og andre kæledyr. 

Du skal have fuld kontrol over din hund og kun slippe den fri, hvis du kan styre den og er sikker på, I er alene. Du skal også være sikker på, at din hund ikke stresser det vilde dyreliv – så helt grundlæggende er det altså ikke alle hunde, der egner sig til at løbe løst rundt på stranden, selvom det i teorien er tilladt.

Husk at tjekke på stranden, om det er i orden, at du slipper din hund fri, før du gør det. Og benyt ellers de hundeskove, der findes, hvor din hund kan løbe frit omkring – dem findes der mange af i Hjørring Kommune. 

Kilde: Redaktionen