Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Gennem årene har laboratoriet bidraget til den grundlæggende naturvidenskab med opdagelser som rendyrkning af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Indsigt i ølbrygningens videnskabUnder foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium introducere deltagerne til forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også dykke ned i maltningens kunst og udviklingen af nye gærtyper, der muliggør produktion af alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarer og historiske DNA-fundForedraget vil også fokusere på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan forskningen kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland blive diskuteret for at belyse fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og streamingSom en del af oplevelsen vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås under foredraget. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt, og det streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For yderligere information og pladsreservation, klik her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her