Masser af sommeraktiviteter i museumshaven

Profilbillede
Astrid Bruun

Du kan endnu nå at slå et smut forbi museumshaven på Hirtshals Museum, der er fuld af aktiviteter henover sommeren, som kan gøre dig klogere på livet som fisker gennem tiden.

Hvad siger du til at nyde en lækker fiskeret i museets have, i mens du stille sidder og kigger rundt i haven på Hirtshals Museum, som er spækket med oplevelser for store og små.

Når du har spist din mad, kan du gå på opdagelse og se lidt på hvordan meget af det håndværk, som bruges til fiskeri, blev lavet i gamle dage. Det er en oplevelse i sig selv, for her viser pensionerede fiskere, hvordan man slår reb og bøder net. 

Både fiskerne og de andre medlemmer af Haveholdet, som står bag arrangementet, er klar på at fortælle dig en masse om livet heroppe nordpå i gamle dage, da fiskeri var det, mange levede af.

Det koster 40 kroner at komme ind og hele overskuddet går til at støtte lokale foreninger og plejehjem i området. 

Når du har gået rundt i haven et stykke tid, kigget på aktiviteterne og lyttet til historierne, så er du blevet et lille stykke danmarkshistorie klogere, og kan bagefter gå ud og kigge dig omkring i nutidens Hirtshals – der på alle måder er helt anderledes end livet var dengang. 

Kilde: Redaktionen